Vision Voyage 2011 Vision Voyage 2010 Vision Voyage 2009
Az országról

Mexikóban, a gazdagság és a szegénység, a természet pompája és az őt elpusztító városok szorosan összefonódnak egymással.

Mexikó a "tüzes gyűrűben" fekszik, a vulkáni tevékenység és a földrengések egyik legaktívabb zónájában. Ehhez hasonló az ország története is, polgári zavargások, hódító háborúk, függetlenségi harcok kísérték, egy olvasztótégely, melyben furcsán keverednek a bennszülött népek szokásai a spanyol telepesek európai hagyományaival, így hozva létre az egyedülállóan hibrid - mexikói kultúrát.

Az "ellentétek földjeként", két ellentét összecsapásaként születve, Mexikó a mai napig ilyen maradt. Az egyik vezető olajkitermelő ország a világon (a legfrissebb becslések szerint 6. helyen áll), jelentős ásványi anyag és nemesfém forrásokkal rendelkezik, ám az ország, sajnos, nem nevezhető különösebben fejlettnek. A gigantikus, ultra-modern, több milliós hangyaboly-városok mellett szegény parasztkunyhók állnak, a nyílt déli vendégszeretet mellett rendkívül magas a bűnözési arány. Kétségtelenül, csak hatalmas szomszédja, az Egyesült Államok politika befolyását korlátozva sikerült Mexikónak létrehoznia saját "gazdasági csodáját". A szorgos mexikóiak az elmúlt 40 évben magas szintű teljesítményt értek el a vas és színesfém kohászat, vegyipar, gépipar területén. Megerősítették a mezőgazdaságot, a növelve az exportra szánt pamut, kávé, cukornád, kukorica, bab, cirok és búza mennyiségét. Mexikónak saját tartályhajóiból álló kereskedelmi flottája is van,. De így vagy úgy, a korlátozás egyelőre csak részleges maradt, és Mexikói gazdasága, az Egyesült Államokba átvándorlóktól származó, az országba beáramló pénzeszközök kapcsán még mindig erősen függ a szomszéd ország gazdasági stabilitásától.  

A heves déli temperamentum, és az ország küzdelmekkel teli múltja nem tudott nem hatni a fejlődésére. Rendszeresen rendítették meg politikai válságok és konfliktusok - csak a XX. században összesen 5 forradalmat és népfelkelést átélt, amelyek közül a legutóbbi, a "kaktuszok forradalma" egészen 2006-ig tartott és az elnökválasztással állt kapcsolatban. Ugyanakkor az ország minden új vezetője és kormánya igyekezett fenntartani a stabilitást és biztosítani a gazdasági növekedést, legtöbbjük sikerrel is járt. Ezt mutatja a tény, hogy az egy főre jutó GDP viszonylatában Mexikóban jelenleg a második helyen áll a Latin-Amerika országai között, egyedül Brazíliának engedve át a pálmát.

A gazdaságban és a politikában elért jelentős eredmények mellett Mexikó – a növény-és állatvilág igazi kincsesbányája. És ha Ön szereti a természetet, akkor ez az egyetlen hely, ahol az ökológiai rendszerek ilyen változatos és izgalmas mozaikjával megismerkedhet. Meglepő az ország biológiai sokszínűsége, ha ellátogat a nemzeti parkokba és rezervátumokba, erről maga is meggyőződhet. A mexikói Kaliforniai-öbölbe eljutva lenyűgöző élményben lehet része, a bálnákat saját természetese közegükben is láthatja. Itt még télen is milliónyi királylepke repked, amik a bolygó más régióiban beálló

 hideg elől menekülnek ide. Csak itt található meg a természetben a tengeri teknősök szinte minden fajtája, amik nem véletlenül választották a mexikói tengerpartot. Érthető a választásuk, hiszen Mexikó leghíresebb üdülőhelyének fehér homokos partja itt lágyan

 öleli körül délről az tengerpart azúrkék vizét és a Mexikói-öböl trópusi erdőit, majd továbbhúzódik Mexikó leghíresebb üdülőhelyeinek fehér homokos partjáig - Cancun, Los Cabos, Riviera Maya, Puerto Vallarta, Cozumel és természetesen a világhírű üdülőhely - Acapulco.

Ez a sokszínűség, a legragyogóbb színek ilyen keveredése, az összeegyeztethetetlen összeegyeztetése, az ellentétek harmóniája az, ami együtt az egyedülálló mexikói színkavalkádot alkotja. Azt a színkavalkádot, amiben Önök is megmártózhatnak a Vision Voyage 2012 utazás során, és amit, ha csak egyszer is megmártóznak benne, soha nem fogják elfelejteni.

Vision International People Group Public Limited 1998 - 2019